Skiekspedisjoner

Det er mange som virkelig har satt sine spor, som har lagt ut på strabasiøse ekspedisjoner med ski på bena. Nansen og Amundsen er nok de som huskes best, men mange nordmenn har meritter å vise til med ski på bena. Jeg er virkelig imponert over mennesker som gjør slikt, som har troen på seg selv og jobber mot det målet de har satt seg. Det krever en enorm god fysikk, men også en sterk psyke.

Hvitserk

Dette er en tilbyder av skiopplevelser for de som søker noe utover det vanlige, men nivåene på ekspedisjonene varierer. Dette gjør at selv de som ikke er topptrente, kan være med på en del av opplegget deres. Hvitserk har lang erfaring, og turene deres går i Norge, Grønland, Svalbard, Sydpolen og Nordvestpassasjen.

Flest ganger over Grønlandsisen

Det er ikke uten grunn at Hvitserk er de som flest ganger har krysset isen på Grønland, og de stiller med et mannskap som har solid erfaring hvor trivsel og sikkerhet er høyeste prioritet.

Flest ganger over Grønlandsisen

Lagspillere

Uansett hvilken av ekspedisjonene man velger, vil man oppleve det meste og ikke minst få testet ut seg selv. Som de selv sier, her er viljestyrken det viktigste. Om man ønsker en litt «snillere» opplevelse, anbefales det å ta turen de arrangerer over Finnmarksvidda. Turen er tøff nok i seg selv, men man ligger i hytter og har muligheten til å sove godt innendørs. På de andre turene er det ikke muligheter for å sove inne.

Lagspillere

Nordmenn har lange tradisjoner på ski

Det er ikke noen tvil om at ski og nordmenn, er noe spesielt. Det er jo en grunn til at man sier «Nordmenn er født med ski på bena» Det ligger i vår historie og kultur, en arv vi tar med oss fra generasjon til generasjon, det at vi elsker snø og det å kunne ta seg frem uansett vær. I tidligere tider var ski en nødvendighet, i langt større grad enn i dag. Mange bodde langt til skogs, skolebarn måtte ofte bruke ski til og fra skolen på vinterstid.

Barn og ski

Jeg har selv to døtre, som nå er blitt voksne. De har alltid vært med på skiturer, helt fra de var ganske små. Det er viktig at man lar barna bestemme når man er ute på ski, det skal være en positiv og lystbetont opplevelse. Om man tenker på dette, og at ikke antall kilometer er avgjørende, vil barna ganske sikkert ta med seg ski og skiopplevelser senere i livet. Dette gjelder alt som barn er med på, selv hadde vi barna mye ute sommer som vinter. I dag er friluftsliv en viktig hobby for dem begge, det kommer nok mye av at de har positive minner og erfaringer fra barneårene å se tilbake på.

Jeg tror nok dette med å ha det moro og ikke minst sosialt, er viktig også for oss voksne. De fleste av oss søker tilbake til det vi har gode minner fra, slik er det nok med de mest strabasiøse turene også. Vi mennesker har jo ofte en god egenskap, ved at vi legger vekk det som kanskje ikke var bare moro. Det skal jo koste litt, og slitet betaler seg når man når målet man har satt seg.