Ski skyttere

I internasjonal sammenheng har nok Nordmenn på ski frustrert konkurrentene en tid nå. Vi har jo og har hatt mange kjempegode idrettsutøvere innen vinteridretten.

Flott for oss at det sankes så mange medaljer, men frustrasjonen blant de andre utøverne er stor innimellom. Beskyldninger om doping har det også blitt, men det er ikke det som er årsaken til at Norge gjør det så bra. Helt i fra barneidretten og opp igjennom ungdoms årene får de håpefulle veldig god oppfølging og inspirasjon. Dette er nok hoved årsaken til at Norge gjør det så bra.

Ole Einar Bjørndalen

En av de virkelige store idrettsnavnene i Norge er skiskytteren Ole Einar Bjørndalen. Den medaljesamlingen han har klart og ta igjennom de årene han har vært aktiv er det ikke lett og slå. Han startet sin karriere i ung alder og allerede når han var 16 år gammel tok han sin første JR NM seier i skiskyting. Han gjentok bedriften neste år med nok ett gull og en bronsemedalje. I begynnelsen av karrieren satset han også på vanlig langrenn, her gjorde han det også bra mens han var i JR klassen. Det ble tre gull medaljer i denne grenen og, ikke dårlig. Medaljesamlingen totalt i JR klassen i NM er syv gull, en sølv og en bronsemedalje. Disse gode resultatene gjorde da at han ble tatt ut til JR VM hvor han gjennom to sesonger klarte tre gull og en bronse medaljer. Man kan vel trygt si att grunnlaget for videre suksess med ski på beina var gjort.Da han kom opp i seniorklassen fortsatte han sånn noenlunde i samme stil, totalt har det blitt omtrent 100 seiere i verdenscupen. Seks seire sammenlagt og gjennom 13 sesonger som han har ligget blant de tre på toppen av lista. Også under OL har han klart mange medaljer, her har han åtte gull, fire sølv og en bronsemedalje. Totalt sett er han den mestvinnende idrettsutøveren innen vinteridretten og hadde også den tittelen i OL sammenheng, men den tok Marit Bjørgen over før hun la opp.

Ole Einar Bjørndalen

Eckhoff

Det er også flere veldig gode kvinner innen skiskytingen i Norge, Tiril Kampenhaug Eckhoff er en av disse sammen med søsteren Kaja. Kaja var bare 16 år gammel da hun klarte å vinne Norges cupen sammenlagt i klassen yngre JR. Hun fortsatte året etter med gode plasseringer, det ble gull og sølv medaljer under NM junior samt at hun deltok på stafettlaget som også tok gull. Hun har konkurrert en god del på rulleski også, her har hun også flere gode plasseringer og vise frem. Spranget opp til seniorklassen ble nok litt hardere enn hun regnet med for resultatene var ikke helt på toppen. Men med hardere trening og satsing går det nok bedre. Tiril kan også vise frem en god del gode plasseringer, i OL i 2014 ble det gull under mix stafetten og det ble hennes store gjennombrudd. Hun klarte også to bronsemedaljer under disse lekene, i felles starten og i vanlig stafett. Også i VM har hun vist gode resultater, her har hun klart to gull og to bronse medaljer så langt.

Eckhoff