Barn & ski

Jeg har mange gode minner fra mine barn var små, noen av dem er fra skisporet. Vi tok dem tidlig med ut på ski, det var ikke noe press og mas fra oss men noe de likte selv også.Om det ble 1 kilometer eller 5 kilometer, var ikke viktig. De var så heldige å vokse opp med skogen rett utenfor døra, så det var ikke noe problem å finne steder å gå på ski. Men snøforholdene varierte jo mye, i alle fall på Østlandet hvor vi bodde. Men det ble som regel noen turer hver vinter, med matpakke og termos.

Ski på skolen

Det er gledelig at skolene arrangerer skidag, dette er viktig for å få alle barna ut på ski. Det er ikke alle foreldre som hverken kan eller vil gå på ski, så skidag på skolen er et flott tilbud for elevene. Jeg tror faktisk det er lagt inn i læreplanverket for skolene, samt at det også ofte er bakt inn i aktivitetsdagene.

Ski på skolen

Skiskole

Det arrangeres skiskole en del steder, det kan være riktig å la barnet være med på en skiskole. Det er ikke alle foreldre som er flinke på ski, eller for den saks skyld ikke har mulighet til å lære barnet å stå på ski. Jeg vil nesten si det slik at det uansett kan være smart med en skiskole, her er det dyktige instruktører som vet hvordan man skal lære bort teknikk og ferdigheter. Skiforeningen i Oslo holder mange kurs hver vinter, så om man bor i Oslo eller i nærheten er det et godt tips. Man finner mer om disse kursene på hjemmesiden til Skiforeningen.

Skileik

Dette er noe som er veldig populært, her handler det rett og slett om å ha det moro. Det er ikke kilometer på kilometer med skispor, men rett og slett mye forskjellige man gjør med ski på bena. Dette er også en flott måte å øke ferdighetene på, lystbetont og sosialt.

Skileik

Eldre barn

Når barna blir eldre, så kan man legge ut på litt lengre turer. Vi hadde kun fokus på å ha det koselig, maten og bålet var viktigere enn skigåingen. Men etter hvert som alder og ferdigheter øker, kan man også øke antall kilometer. Dette er veldig individuelt, så noe alder vil jeg ikke begi meg ut på. Det kommer ann på når barnet lærte seg å gå på ski, hvilken interesse barnet har av skigåing, fysisk form, smøring osv. Det finnes ikke noe mer slitsomt enn bakglatte ski, det gjelder også for barna. Husk å smøre skiene riktig, det er en del som slurver med barna sine ski når det gjelder smøring.

Ha det koselig og ikke ha for høye forventninger

Som jeg nevnte innledningsvis, la barna bestemme en del. Det er de som skal lære seg det å gå på ski, vi foreldre er bare instruktører. Om man ikke når inn til den bålplassen man hadde planlagt, ja da er det ikke noen krise. Kos dere sammen, og la det bli en positiv opplevelse for barnet.